Mr vård & omsorg

Mr vård & omsorg
Johan Berger är coach, föreläsare och handledare inom vård & omsorg

lördag 22 mars 2014

Hemligheten bakom framgångsrikt ledarskap

Nu hoppas Du kanske på att få det där hemliga receptet på ledarskap som legat i en gömd skattkista i en bortglömd dal i fjärran östern? Så blir det inte dock. Men ändå här ska Du få några tips som likväl är guld värda.

*Lyssna och ta fasta på Dina medarbetares förbättringsideer. De vet bäst vad som fungerar i praktiken då de har erfarenhetsbaserad kunskap.

*Försök omplacera eller få personal som kontinuerligt sprider negativ energi och saboterar verksamheten medvetet att sluta frivilligt eller avskeda dem.

*Din självinsikt och kunskap kring individ och grupprocess är central. Därför bör Du lägga stor fokus på Din löpande fortbildning och personliga utveckling.

*Agera alltid vänligt men bestämt och håll Dig till det Du vet är sant. Om Du inte har något svar be att få återkomma. återkom alltid. Lova aldrig sådant Du inte kan hålla. Lovar Du något måste Du alltid hålla det oavsett omständigheter. Våga säga nej, ge tillbaka förväntningar som inte är Dina att uppfylla. Ge alternativ.

*Slutligen och viktigast av allt, ha alltid en dialog med medarbetarna. Om Du har som mål att alltid kommunicera och låta möten vara interaktiva med medarbetarna, då får Du med Dig 90% av alla.


Medarbetarna heter medarbetare för att Du ska arbeta med dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar