Mr vård & omsorg

Mr vård & omsorg
Johan Berger är coach, föreläsare och handledare inom vård & omsorg

onsdag 12 mars 2014

Dreamstorm som lustfyllt verktyg

Här är en rolig egenövning Du kan göra istället för att fastna framför tv:n.

Har Du hört talas om Brainstorm?
Där sitter vi ner för att hitta uppslag till lösningar och möjligheter.

I Dreamstorm kan vi sitta ner alldeles själva för att utan handbromsen ilagd tänka på hur vi skulle vilja ha det i våra liv om inga hinder fanns.

Du börjar med att skriva en lista på 20 saker Du vill se mer av i Ditt liv. Allt ifrån materiella, relationella, och känslomässiga saker Du önskar mer av. Vad Du än kan komma på, dröm kring vad Du vill!

Det kan verka enkelt att hitta 20 sådana saker men efter kanske 10 stycken börjar det ta emot lite...
Det börjar kanske bli svårt att komma på fler?

Fast Du får önska vad Du vill kan det vara svårt att komma på så många som 20 stycken, märkligt eller hur?

Det beror på att efter ca 10 saker kommer ansträngningen inför att tänka ut de riktigt viktiga sakerna och vår önskan efter en konkret förändring i våra liv. Du börjar komma ner under ytan till Dina mer genuina omedvetna önskningar.

Nu flyttar Du över den allra viktigaste saken på Din lista till en ny sida. Det som nästan lyser ut från Din ursprungliga lista. Och Du skriver ner den där, på den nya sidan och gör det till en rubrik.

Under det Du lyft ut och gjort till en rubrik, skriver Du ner så många saker Du nu kan komma på och som Du faktiskt tror är realistiskt att genomföra och som Du upplever kan vara inspirerande att göra under kommande vecka för att nå det Du skrivit som rubrik.

Tänk på att Din rubrik ska kännas viktig och angelägen för Dig.

Sådär, nu har Du gjort en genomarbetad prioritering av vad Du faktiskt VILL göra snarare än det Du i vanliga fall kanske känner att Du MÅSTE göra.

I och med detta har Du nu också gjort en genomförande-plan.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar